Jezelf en anderen vooruit helpen

Een patiëntenorganisatie komt op voor de belangen van mensen die te maken hebben met een specifieke ziekte of aandoening of de gevolgen daarvan. Voor veel ziektes zijn aparte patiëntenorganisaties. De mensen die er (vrijwillig of betaald) werken kennen de ziekte of aandoening goed, vaak omdat ze hier zelf mee te maken hebben. Patiënten met dezelfde ziekte zijn verenigd in een vereniging of stichting, waarin ze veel support en steun van elkaar hebben. Het is fijn te weten dat je niet de enige bent die worstelt met keuzes maken of gevolgen van behandelingen.

Borstkanker verandert je leven. Je lichaam, je gevoel, alles wordt opeens anders.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een professionele patiëntenorganisatie en zet zich in voor een optimale kwaliteit van zorg en leven voor mensen met borstkanker, erfelijke aanleg en hun naasten. Samen met een groot team van vrijwilligers, die uit eigen ervaring weten wat jij meemaakt, beantwoorden zij ook je vragen, brengen je in contact met lotgenoten, geven de informatie die je nodig hebt of wijzen de weg naar aanvullende ondersteuning. Sommige verzekeraars vergoeden (deels) het lidmaatschap.

Vertrouw op je arts en zoek steun bij lotgenoten

Stichting STOPhersentumoren.nl is een kleine vrijwilligersorganisatie die de grootste financier is in Nederland van neuro-oncologisch onderzoek. In de lotgenotengroep van deze vereniging leer je over nieuwe ontwikkelingen en/of andere behandelingen voor je ziekte. Of hoe anderen omgaan met de gevolgen van een behandeling of niet aangeboren hersenletsel. Ook kun je bij lotgenoten mentale ondersteuning vinden tijdens de moeilijke tijden waardoor je niet het gevoel hebt alleen te zijn. Het Hersentumor Informatiecentrum is een informatieportaal dat je snel toegang geeft tot alle denkbare hersentumor informatie.

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland

Longkanker Nederland is de professionele patiëntenorganisatie die opkomt voor iedereen die met longkanker te maken krijgt: de patiënt, familie en nabestaanden. Bij Longkanker Nederland kun je terecht voor al jouw vragen. Zij luisteren naar je, bieden steun en advies en geven informatie over de ziekte longkanker. Ook brengen ze je in contact met mensen zoals jij, zodat je (online) ervaringen kunt delen. Dit kan tijdens (online) bijeenkomsten of via de tien besloten groepen op Facebook.